🌸 JAK MŮŽETE JEDNODUŠE ZVÝŠIT SVOU ŠANCI NA ÚSPĚCH?

4

„Ať už si myslíte, že něco dokážete, nebo si myslíte, že to nedokážete, v obou případech máte pravdu.”

Mám moc ráda tento citát od Henryho Forda, protože je v něm kus pravdy o našem nastavení mysli.

A jak je možné, že „v obou případech máte pravdu”? Možná už jste slyšeli o tom, jak je důležité to, jak o sobě smýšlíme a jak nahlížíme na svět kolem nás. Protože to, jak o sobě smýšlím, ovlivňuje, jak o sobě mluvím, a také jak se chovám a jednám. A je opravdu obrovský rozdíl, když o sobě smýšlím pozitivně nebo naopak.

Řeknu vám příběh Jitky. Jitka si o sobě vždycky myslela, že není dost dobrá, že se jí nikdy nic nepodaří. Když měla před sebou nějakou výzvu nebo novou příležitost, tak se do ní buď vůbec nepustila, anebo – když už přece jenom sebrala odvahu – šla do ní s tím, že se jí to stejně nepodaří a nebude úspěšná… Co myslíte, jak se jí dařilo? Samozřejmě, že jí s takovým nastavením většinou nic nevyšlo. A jeden neúspěch se nabaloval na druhý a Jitka se jen utvrzovala v tom, že není dost dobrá a že se jí nic nedaří. Byl to začarovaný kruh.

Protože naše myšlení, řeč a tělo jsou propojeny. A když do něčeho jdeme a už si předem myslíme, že to nedopadne dobře, většinou to taky dobře nedopadne – což citát Henryho Forda krásně vystihuje.

A jak toho teda můžeme využít v našem životě? Existuje několik technik a způsobů, které nám mohou pomoci, dnes Vám představím jednu, která je opravdu efektivní a můžete si ji sama jednoduše vytvořit a hned začít používat. A tou technikou jsou AFIRMACE. Předtím, než Vás něco důležitého čeká, si napište svou afirmaci (což může třeba být pozitivní výsledek, pozitivní vlastnost nebo povzbuzení) a opakujte si ji každý den a obzvláště předtím, než půjdete „do akce“. Afirmací můžete mít hned několik a záleží jen na Vás, jaké si vytvoříte, aby byly silné a co nejvíce Vám pomohly.

A jak mohou afirmace vypadat? Například takto:

🌸 Jsem skvělá a zvládnu to!

🌸 Na cokoliv sáhnu, to se mi podaří!

🌸 Cítím se skvěle, jsem plná zdraví, energie a síly.

🌸 Jsem vděčná za to, co mám.

🌸 Zvládnu to a zvládnu to skvěle!

A jak to máte vy? Když se zamyslíte, najdete nějaká svá omezující přesvědčení, která vám znesnadňují život? Zkuste si je napsat a poté si vytvořte nové pozitivní přesvědčení – svou afirmaci, která vám dodá odvahu a podpoří vás, když to budete potřebovat.

Přeji Vám, ať si afirmace najdou místo ve Vašem životě, dodávají odvahu a pomáhají k úspěchům! 😊

Hanka

P.S. Zajímá vás osobní rozvoj? Chcete získávat inspiraci a tipy pravidelně? Napište mi svou adresu a můžeme se dva krát za měsíc vidět ve vaší schránce 😉

PRO INSPIRACI A TIPY ZDE

 Budu ráda, když mi napíšete, jakou afirmaci jste si vytvořila. 🌸